Den som gillar bananbröd kommer älska detta brödet! Doftar och smakar gott av pepparkaka, saftigt som en kaka men hälsosamt som ett bra bröd, mums! Detta bakas ofta hemma <3
3 stora mosade bananer, gärna riktigt mogna
5 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver
0,75 dl mandelmjölk
0,5 dl agave eller mörk sirap
1/2 msk vinäger
1tsk bikarbonat
1 tsk kanel
0,5 tsk mald nejlika
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk mald kardemumma
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
Sätt ugnen på 175 grader
Mixa havregrynen och blanda i de torra ingridienserna i en skål, blanda ordentligt
Tillsätt sedan de mosade bananerna och sedan resterande.
Lägg smeten i en mindre brödform och grädda i 25 min. Känn av med sticka så det inte är allt för kladdigt när du tar ut det. Jag brukar ha ett bakplåtspapper så man lätt kan lyfta ut brödet när det är klart.