Banan & Pepparkaksbröd

Den som gillar bananbröd kommer älska detta brödet! Doftar och smakar gott av pepparkaka, saftigt som en kaka men hälsosamt som ett bra bröd, mums! Detta bakas ofta hemma <3

Ingridienser

3 stora mosade bananer, gärna riktigt mogna

5 dl havregryn

0,5 dl vetemjöl

1/2 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver

0,75 dl mandelmjölk

0,5 dl agave eller mörk sirap

1/2 msk vinäger

1tsk bikarbonat

1 tsk kanel

0,5 tsk mald nejlika

1 tsk mald ingefära

1/2 tsk mald kardemumma

1 tsk bakpulver

1 tsk salt

2 ägg


Gör såhär

Sätt ugnen på 175 grader

Mixa havregrynen och blanda i de torra ingridienserna i en skål, blanda ordentligt

Tillsätt sedan de mosade bananerna och sedan resterande. 

Lägg smeten i en mindre brödform och grädda i 25 min. Känn av med sticka så det inte är allt för kladdigt när du tar ut det. Jag brukar ha ett bakplåtspapper så man lätt kan lyfta ut brödet när det är klart.