Browniebotten är jättegod att servera som den är eller med någon syrlig fyllning eller topping som hallon eller varför inte med en krämig salt karamell och lite grädde.
Springform, 18–20 cm i diameter
160 g smör
180 g ljust muscovadosocker (3 dl löst packat)
1 ½ tsk snabbkaffepulver
70 g kakao (1 ½ dl)
1 ½ tsk vaniljsocker
140 g ägg (3 små ägg)
60 g vetemjöl (1 dl)
½ tsk bakpulver
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på formen och klä kanterna med bakplåtspapper
Smält smöret med muscovadosockret i en medelstor kastrull på medelhög värme.
När smöret är smält blandar du i kaffepulver, kakao och vaniljsocker.
Rör i äggen ett i taget, följt av mjöl och bakpulver.
Blanda och tillsätt saltet.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter, låt svalna innan du lägger på fyllningen.