Browniebotten

Browniebotten är jättegod att servera som den är eller med någon syrlig fyllning eller topping som hallon eller varför inte med en krämig salt karamell och lite grädde.

Ingridienser

Springform, 18–20 cm i diameter

160 g smör

180 g ljust muscovadosocker (3 dl löst packat)

1 ½ tsk snabbkaffepulver

70 g kakao (1 ½ dl)

1 ½ tsk vaniljsocker

140 g ägg (3 små ägg)

60 g vetemjöl (1 dl)

½ tsk bakpulver

1 krm salt


Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på formen och klä kanterna med bakplåtspapper

Smält smöret med muscovadosockret i en medelstor kastrull på medelhög värme.

När smöret är smält blandar du i kaffepulver, kakao och vaniljsocker.

Rör i äggen ett i taget, följt av mjöl och bakpulver.

Blanda och tillsätt saltet.

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter, låt svalna innan du lägger på fyllningen.