90 g strösocker (cs 1dl)
70 g hasselnötsmjöl (ca1,5 dl)
35 g majsstärkelse (ca 0,5 dl)
125 g äggvita (ca 4 st)
90 g strösocker (ca1 dl)
300 g grädde
2 mandariner
10 färska hallon till dekor
100 g mörk choklad
Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av strösockret och vispa till en fast maräng. Blanda i de torra ingredienserna med en slickepott eller handvisp och blanda försiktigt tills det är välblandat. Här vill man bevara så mycket luft i emeten som möjligt så vispa inte för mycket.
Spritsa ut med spritspåse och tyll mellan 17-18 plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret eller tills smeten tar slut.Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 20 min, lufta ugnen några sekunder och baka ytterligare 2 min.
Ta ut botten ur ugnen och låt svalna, lägg på ett bakplåtspapper på botten och vänd den så att du har undersidan uppåt för att få det fina mönstret på rullen utåt. Stryk på ett tunt lager grädde, sprid ut små apelsinbitar och delade hallonbitar och rulla sen ihop till en rulle.
ringla lite smält choklad över och dekorera med något du gillar <3