Klassisk buddapestrulle

Jag har ett litet mandarinträd som jag sällan använder frukten av vilket är synd och då passar det perfekt att göra en klassisk budapestrulle.
Denna påminner om när man sitter på mammas altan en sommardag och myser med gofika. Detta fantastiska bakverk fyller jag gärna med jordgubbar till midsommarfikat också! så otroligt god med sin maräng och nötkappa och gräddiga fyllning med syrliga mandariner, mums!

Ingridienser ca 8 bitar:

90 g strösocker (cs 1dl)

70 g hasselnötsmjöl (ca1,5 dl)

35 g majsstärkelse (ca 0,5 dl)

125 g äggvita (ca 4 st)

90 g strösocker (ca1 dl)

300 g grädde

2 mandariner

10 färska hallon till dekor

100 g mörk choklad

Gör såhär

Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av strösockret och vispa till en fast maräng. Blanda i de torra ingredienserna med en slickepott eller handvisp och blanda försiktigt tills det är välblandat. Här vill man bevara så mycket luft i emeten som möjligt så vispa inte för mycket.

Spritsa ut med spritspåse och tyll mellan 17-18 plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret eller tills smeten tar slut.Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 20 min, lufta ugnen några sekunder och baka ytterligare 2 min.

Ta ut botten ur ugnen och låt svalna, lägg på ett bakplåtspapper på botten och vänd den så att du har undersidan uppåt för att få det fina mönstret på rullen utåt. Stryk på ett tunt lager grädde, sprid ut små apelsinbitar och delade hallonbitar och rulla sen ihop till en rulle.

ringla lite smält choklad över och dekorera med något du gillar <3