Chokladbiskvier 

Dessa bakar jag inte så ofta men vad passar bättre som en liten gåva på påsken än något sött till fika.
Dessa är fyllda med klassisk chokladsmörkräm men tycker man det blir lite mastigt kan man fylla dem med marängsmörkräm också som blir lite luftigare. Det viktiga här är att kakan är helt kyld när man doppar dem i choklad och att chokladen inte är allt för varm
Temperera gärna chokladen men det är inget måste <3
Ingridienser


Mandelbotten

140 g mandelmassa

5 msk strösocker

1 äggvita (behåll äggulan till smörkrämen)

Smörkräm

150 g smör, rumstempererat

3 dl florsocker

1 äggula

1 msk kallt kaffe

kakao valfri mängd (smaka av)

200-300 g choklad att doppa i

Gör såhär

Sätt ugnen på 180 grader.

Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda med sockret. Blanda i äggvita pö om pö så att det blir en klumpfri smet. Jag brukar vispa med elvisp men man kan blanda för hand också.

Spritsa ut bottnar, ca 5 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt eller mindre, de flyter inte ut något nämnvärt så de blir så stora som du spritsat dem.

Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter.

Låt svalna helt innan du lägger på krämen.

Vispa smör och florsocker vitt och fluffigt. Vispa ner äggulan. Smaksätt och färgsätt.

Spritsa på smörkrämen och jobba med en sked för att få bort överflödig smörkräm och för att få den karaktäristiska runda toppen .

Kyl biskvierna  innan de doppas i choklad.

Smält chokladen, temperera den gärna, och doppa biskvierna i den