Chokladbotten

Jag tycker det kan vara svårt att hitta ett bra recept på en botten med choklad eftersom de ofta blir torra eller för söta med denna blir verkligen supersaftig och god

Ingridienser (3 bottnar)

4 dl Vetemjöl

1 dl Kakao

4 msk maizena

4 tsk bakpulver

1,5 tsk vaniljpulver

4 dl socker

1 krm salt

170 g smör rumstemprererat

2,5 dl mjölk

6 st äggvitor


Gör såhär

Sätt ugnen på 175 grader

Blanda samman alla torra ingridienser i en skål. Tillsätt smöret i omgångar och blanda till en deg. 

Vispa ihop äggvitorna och mjölken, tillsätt blandningen under omrörning tills det precis går ihop till en jämn smet.

Smöra en form på 15 cm, funkar även med 23 men ha den i ugnen lite kortare tid då så den inte blir torr. Klä formen invändigt med bakplåtspapper så får man en trevligare yta. Detta gör du enklast genom att sätta lite smör på formkanten.

Häll i 1/3 av smeten och grädda i 18-20 minuter eller tills den inte är kladdig i mitten, känn alltid efter eftersom alla ugnar gräddar olika snabbt. 

Låt bottnarna svalna helt