En riktig dröm för den som gillar choklad. I denna tårtan har jag använt mig av choklad från Valrhona, både mörk choklad och ljus för att få den kakaohalten jag tycker är god. Här kan man välja lite själv beroende på vad man gillar. Jag har tagit hälften hälften ungefär av en på 66% och den andra på 36%. Toppen på tårtan är spritsad med chantilly eller sk. chokladfluff eller smaksatt grädde. Denna blir fin att spritsa och är enkel att göra. Se till att den inte vispas för hårt eftersom du då får en grynig konsistens.
Till en form på 17-18 cm
160 g mörk choklad (55 % – 70 %)
200 g mjölkchoklad (35 % – 45 %)
6 dl vispgrädde
2 gelantinblad
Blötlägg gelatin i 5-10 min
Smält chokladen försiktigt över vattenbad.
Koka upp 1/3 dl av grädden och lägg i gelatinet, rör den tills gelatinet löst sig helt
Häll den över chokladen och rör om till en jämn kräm/ganach
Vispa resten av grädden lätt (det ska bli spår i grädden när du vispar men när du slutar ska grädden gå ihop igen, då är grädden lagom) och vänd samman den med chokladen.
Häll i önskad form. Jag gjuter min i en silikonform för att få en jämn tårta som är lätt att få ut ur formen.
Frys över natt
Vänd ur den frysta tårtan och lägg upp den på ett fat. Spritsa med fluff och pudra lite kakao över eller ha någon annan dekoration du tycker om <3. Min fick en liten ros av marispan också.