3 ägg
2 dl strösocker
150 g smör, rumstempererat
saft och skal av 2 citroner
2 dl crème fraiche
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vallmofrö
2 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
120 g florsocker (ungefär 2 dl)
1 citron zest + saft
Sätt ugnen på 200º. Ställ bakformar i en muffinsplåt, detta är för att få dem att hålla formen när de bakas så de inte flyter ut. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, detta tar ett tag men ha tålamod.
Rör ner smör (rumstempererat inte smält), citronsaft, citronzest och crème fraiche. Blanda mjöl, bakpulver och vallmofrö. Blanda ihop allt och häll upp i formarna. Grädda i 15-20 min i mitten av ugnen.
Se till att grädde och färskost är riktigt kalla. Häll dem i en bunke tillsammans med florsocker och vanilj. Vispa med elvisp tills du får en krämig och fluffig frosting.
3. Häll över på en spritspåse med tyll, spritsa frostingen på muffinsen och dekorera med jordgubbar och lite mynta eller meliss om du vill.
Servera gärna direkt. Muffinsen är godast när de inte varit i kylskåp. Men du kan också förvara dem i kylen i 2-3 dagar.