Citron & Vallmomuffins

Jag tycker ofta muffins kan bli både för söta eller helt smaklösa men detta ett av mina favoritrecept! saftiga med lite crunch från Vallmon, så himla gott <3



Ingridienser (8 stora Muffins)

3 ägg

2 dl strösocker

150 g smör, rumstempererat

saft och skal av 2 citroner

2 dl crème fraiche

7 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 msk vallmofrö

Ingridienser (frosting)

2 dl vispgrädde

200 g philadelphiaost

120 g florsocker (ungefär 2 dl)

1 citron zest + saft


Gör såhär (Muffins)

Sätt ugnen på 200º. Ställ bakformar i en muffinsplåt, detta är för att få dem att hålla formen när de bakas så de inte flyter ut. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, detta tar ett tag men ha tålamod.

Rör ner smör (rumstempererat inte smält), citronsaft, citronzest och crème fraiche. Blanda mjöl, bakpulver och vallmofrö. Blanda ihop allt och häll upp i formarna. Grädda i 15-20 min i mitten av ugnen.

Gör såhär (frosting)

Se till att grädde och färskost är riktigt kalla. Häll dem i en bunke tillsammans med florsocker och vanilj. Vispa med elvisp tills du får en krämig och fluffig frosting.

3. Häll över på en spritspåse med tyll, spritsa frostingen på muffinsen och dekorera med jordgubbar och lite mynta eller meliss om du vill.

Servera gärna direkt. Muffinsen är godast när de inte varit i kylskåp. Men du kan också förvara dem i kylen i 2-3 dagar.