Gör såhär (kolagömma)
1. Häll sockret i en tjockbottnad kastrull. Ta en som är ganska stor, då är det mindre risk att det kokar över eller att du bränner dig. Sätt på medel till hög värme på spisen, hellre för låg än för hög då den lätt bränns, låt det ta sin tid.
2. Rör försiktigt då och då med en värmetålig slev eller slickepott tills allt socker har smält till en gyllenbrun vätska.
3. När allt socker är smält, tag grytan från värmen och lägg i lite smör i taget under kraftig omrörning. Det kommer att bubbla upp rejält här. Lägg inte i mer smör förrän det du just la i har gått in i såsen. Fortsätt tills allt smör är i och smält. (OM det skulle vara så att det skär sig och att allt smör inte vill gå in i såsen. Tillsätt då bara resten av smöret och grädden och värm såsen igen tills allting har smält och hoppa vidare till steg 6)
4. Tillsätt grädden i en tunn stråle under konstant omrörning.
5. Tillsätt saltet.
6. Sätt tillbaka grytan på värmen och låt småputtra i 4-5 minuter till. Har du en termometer ska den nå ca 107 grader... kokare du den längre blir den fastare.
7. Ta grytan från värmen, låt såsen svalna något och häll sedan på värmetålig burk.
Häll kolan i små silikonformar eller vanliga knäckformar och frys över natt eller tills den är ordentligt hård.