Säsongen smaker är det absolut bästa man kan baka med tycker jag. Denna tårtan är somrig och fräsch med syrliga smaker av citron och rabarber
Tips: Hornet har jag gjort med hjälp av sockerpasta. Rulla den så den är som en korv som är tunnare i ena änden än den andra och vira den sen runt en pinne och fäst den längst ner. Lägg den inte ner innan den är helt hård utan ställ den i lite oasis eller liknande. Sockerpastan kommer bli hård över natt.
5 dl rabarber
1 vaniljstång
2 msk vatten
2 dl syltsocker (med pektin)
Skala och skär rabarber i centimeterstora bitar, lägg dem i en kastrull med en skårad och urskrapad vaniljstång, vatten och syltsocker. Koka tills rabarbern faller sönder.
Låt kallna innan du lägger den i tårtan
3 gelatinblad
125 g citronsaft (1,25 dl)
125 g socker (knappt 1,5 dl)
3 dl vispgrädde
100 g turkisk yoghurt
Lägg gelatinet i kallt vatten i minst 10 minuter.
Pressa citronsaften i en liten gryta tillsammans med sockret och låt det koka upp och sjuda i ett par minuter. Tag av från värmen och rör ut gelatinet i den varma vätskan. Låt den sedan svalna till ljummen.
Vispa grädden lätt, tillsätt yoghurten och vispa försiktigt tills det är blandat.
Tillsätt lite i taget av citronsyrupen till gräddblandningen.