Frukostplättar med saffran & björnbär

På helgen lägger jag gärna extra energi på frukosten och älskar saffran så detta blir en riktig vinnare framåt jul <3 Förbered gärna smeten dagen innan så hinner smakerna utvecklas ordentligt.

Vill man vara lite extra lyxig kan man toppa med grädde annars får ni också ett recpet på nyttigare vaniljvisp. Jag använder Nicks "use like sugar" där man kan använda 1/1 och ger samma smak som vanligt socker i kalla maträtter.

Jag äter gärna mina plättar något svala eftersom de får en fastare konsistens då.

Ingridienser plättar

kall risgrynsgröt 5 dl osockrad

saffran (0,5 g) 1 pkt

ägg 3 st

bakpulver 1 tsk

vetemjöl 0,75 dl

2 tsk vaniljpasta 

2 tsk honung eller agave

Gör såhär

Blanda alla ingredienser och låt stå i kylskåpet 15 minuter eller över natt

Stek i snon stick- panna eller plättlagg tills de blir gyllenbruna. Räcker till 12-20 plättar beroende på önskad tjocklek.  

Ingridienser vaniljvisp

250 g vaniljkvarg 

1 msk vaniljsocker eller Nicks use like sugar

1 tsk  Vaniljpasta (finns att köpa på ICA)

Rårörda björnbär (eller valfria bär)

Björnbär och sötströ efter tycke.

Sötströ har en tendens att bli lite bittert när man värmer det så vill du koka en vanlig sylt rekommenderar jag att lägga i sockret när sylten är klar <3