På helgen lägger jag gärna extra energi på frukosten och älskar saffran så detta blir en riktig vinnare framåt jul <3 Förbered gärna smeten dagen innan så hinner smakerna utvecklas ordentligt.
Vill man vara lite extra lyxig kan man toppa med grädde annars får ni också ett recpet på nyttigare vaniljvisp. Jag använder Nicks "use like sugar" där man kan använda 1/1 och ger samma smak som vanligt socker i kalla maträtter.
Jag äter gärna mina plättar något svala eftersom de får en fastare konsistens då.
kall risgrynsgröt 5 dl osockrad
saffran (0,5 g) 1 pkt
ägg 3 st
bakpulver 1 tsk
vetemjöl 0,75 dl
2 tsk vaniljpasta
2 tsk honung eller agave
Blanda alla ingredienser och låt stå i kylskåpet 15 minuter eller över natt
Stek i snon stick- panna eller plättlagg tills de blir gyllenbruna. Räcker till 12-20 plättar beroende på önskad tjocklek.
250 g vaniljkvarg
1 msk vaniljsocker eller Nicks use like sugar
1 tsk Vaniljpasta (finns att köpa på ICA)
Björnbär och sötströ efter tycke.
Sötströ har en tendens att bli lite bittert när man värmer det så vill du koka en vanlig sylt rekommenderar jag att lägga i sockret när sylten är klar <3