Grahamsbullar

Goda grahamsbullar som är enkla baka. Jag kalljäser mina eftersom man kan minska på mjölet och får en deg som är lätt att baka ut. Dessutom kan man lyxa till det med nybakat på morgonen utan att det tar för mycket tid. 

Grahamsbullar 

50 g jäst (en påse)

6 dl vatten

2 tsk salt

4 dl grahamsmjöl

9 dl dinkelmjöl

(tillsätt lite i taget för att inte få i för mycket, spara till utbaket)

Blanda jästen i mjölet och låt stå i 10 min för att aktivera jästen

Blanda i vatten och olja

Knåda degen i några minuter, degen ska bli lätt kladdig

Låt degen jäsa under bakduk i 40 min

Knåda igenom degen på bakbordet

Dela degen i lika stora bitar, jag gör 20 st

Rulla runda bollar och lägg dem på ett bakplåtspapper, låt jäsa i ytterligare 30 min.

Pensla med ägg och lägg på frön efter smak om du vill men det funkar lika bra utan.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min beroende på storlek. Gör du 20 så räcvker det med 10 min