Goda grahamsbullar som är enkla baka. Jag kalljäser mina eftersom man kan minska på mjölet och får en deg som är lätt att baka ut. Dessutom kan man lyxa till det med nybakat på morgonen utan att det tar för mycket tid.
50 g jäst (en påse)
6 dl vatten
2 tsk salt
4 dl grahamsmjöl
9 dl dinkelmjöl
(tillsätt lite i taget för att inte få i för mycket, spara till utbaket)
Blanda jästen i mjölet och låt stå i 10 min för att aktivera jästen
Blanda i vatten och olja
Knåda degen i några minuter, degen ska bli lätt kladdig
Låt degen jäsa under bakduk i 40 min
Knåda igenom degen på bakbordet
Dela degen i lika stora bitar, jag gör 20 st
Rulla runda bollar och lägg dem på ett bakplåtspapper, låt jäsa i ytterligare 30 min.
Pensla med ägg och lägg på frön efter smak om du vill men det funkar lika bra utan.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min beroende på storlek. Gör du 20 så räcvker det med 10 min