En klassisk gräddtårta är ju alltid så himla gott och brukar gillas av de flesta. Köp vanliga chokladkex eller varför inte lite högre rån så får du en rolig och lekfull kant
Som dekor har jag valt physalis, hallon, jordgubbar, mango och kiwi men här kan man välja fritt. Det man kan tänka på är att inte skölja bär som hallon så mycket eftersom de lätt suger åt sig vatten och blöter upp tårtan.
Äppelmos kan man såklart köpafärdigt om man har ont om tid men jag brukar gilla att göra min egen sylt och mos
Rensa och skär äpplena i bitar
koka upp med en skvätt vatten och lite syltsocker. Här behöver man inte slösa så mycket med sockret tycker jag utan man kan låta mycket av syran vara kvar... Att koka lite bitigt mos tycker jag kan vara gott för att få lite tuggmotstånd
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2 msk strösocker
Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter.
Blanda grädde, vaniljsocker och strösocker och koka upp. Tillsätt gelatinbladen och rör om Låt svalna i kylen i ca 2 timmar, gärna över natt
Vispa upp pannacottan och spritsa ut den på tårtan till ett jämnt mellanlager.