Gräddtårta med frukt, vispad vaniljpannacotta & chokladkex 

En klassisk gräddtårta är ju alltid så himla gott och brukar gillas av de flesta. Köp vanliga chokladkex eller varför inte lite högre rån så får du en rolig och lekfull kant 

Som dekor har jag valt physalis, hallon, jordgubbar, mango och kiwi men här kan man välja fritt. Det man kan tänka på är att inte skölja bär som hallon så mycket eftersom de lätt suger åt sig vatten och blöter upp tårtan.

Klassisk tårtbotten hittar du här 

Äppelmos

Äppelmos kan man såklart köpafärdigt om man har ont om tid men jag brukar gilla att göra min egen sylt och mos

Rensa och skär äpplena i bitar

koka upp med en skvätt vatten och lite syltsocker. Här behöver man inte slösa så mycket med sockret tycker jag utan man kan låta mycket av syran vara kvar... Att koka lite bitigt mos tycker jag kan vara gott för att få lite tuggmotstånd


Vaniljpannacotta

2 gelatinblad 

5 dl vispgrädde 

2 tsk vaniljsocker 

2 msk strösocker 

Gör såhär:

Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter.

Blanda grädde, vaniljsocker och strösocker och koka upp. Tillsätt gelatinbladen och rör om Låt svalna i kylen i ca 2 timmar, gärna över natt

Vispa upp pannacottan och spritsa ut den på tårtan till ett jämnt mellanlager.