Denna botten passar jättebra till moussetårtor av olika slag och blir fantastiskt nötig och god. Ha den som botten till tårta eller servera bara som kaka med lite punschgrädde, mums!
100g smör
165g ägg
kaffepulver 1/2 msk (kan uteslutas)
180g strösocker
100g hasselnötsmjöl eller mal fint själv av hela nötter
50g vetemjöl
1tsk bakpulver
1 tsk vanilljpulver
1 krm salt
Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form med bakplåtspapper
Bryn smöret på medelhög värme under omrörning tills det är gyllene och doftar kolam tillsätt kaffe om nu om du vill ha det.
Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ihop alla torra ingridienser i en annan bunke och tillsätt det till äggblandningen tillsammans med smöret växelvis, rör om till en jämn smet
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min
Låt kakan svalna innan du lägger på önskad fyllning.