Hasselnötsbotten

Denna botten passar jättebra till moussetårtor av olika slag och blir fantastiskt nötig och god. Ha den som botten till tårta eller servera bara som kaka med lite punschgrädde, mums!

Ingridienser:

100g smör

165g ägg

kaffepulver 1/2 msk (kan uteslutas)

180g strösocker

100g hasselnötsmjöl eller mal fint själv av hela nötter

50g vetemjöl

1tsk bakpulver

1 tsk vanilljpulver

1 krm salt

Gör såhär:

Sätt ugnen på  200 grader. Klä en form med bakplåtspapper

Bryn smöret på medelhög värme under omrörning tills det är gyllene och doftar kolam tillsätt kaffe om nu om du vill ha det.

Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ihop alla torra ingridienser i en annan bunke och tillsätt det till äggblandningen tillsammans med smöret växelvis, rör om till en jämn smet

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min

Låt kakan svalna innan du lägger på önskad fyllning.