Hjortronprincess


Denna tårtan känns verkligen lyxig i sin enkelhet framåt höstkanten med hjortronsylt, vispad vaniljpannacotta och vaniljbottnar. Dessutom har den inga moment som kräver någon längre tid och är en rolig variation på vanlig klassisk princesstårta

Klassisk Vaniljbotten

Recept hittar ni här

Hjortronsylten brukar jag göra själv men går bra att köpa i butik också. Bara att koka ihop hjotron med lite syltsocker.


Ingridienser vispad vaniljpannacotta

2 gelatinblad 

5 dl vispgrädde 

2 tsk vaniljsocker 

2 msk strösocker 

Gör såhär:

Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter.

Blanda grädde, vaniljsocker och strösocker och koka upp. Tillsätt gelatinbladen och rör om Låt svalna i kylen i ca 2 timmar, gärna över natt

Vispa upp pannacottan och spritsa ut den på tårtan till ett jämnt mellanlager.