Jordgubbstårta med frasiga chokladrån

Vad passar bättre än en klassisk jordgubbstårta på sommaren. Istället för att göra vanjiljkräm så brukar jag vispa vaniljpannacotta istället, enklare, mindre stök och går snabbare tycker jag... sen slipper man risken med en kräm som skär sig när man kokar den.


I denna har jag valt syrliga sommaräpplen med här kan man leka med lite olika smaker. Till en klassisk vaniljbotten tycker jag det passar bäst med lätta fräscha smaker som får utrymme i tårtan.

Lägg gärna ihop tårtan dagen innan den ska serveras och dekorera den dagen därpå så blir den extra saftig.

Äppelmos

Äppelmos kan man såklart köpafärdigt om man har ont om tid men jag brukar gilla att göra min egen sylt och mos

Rensa och skär äpplena i bitar

koka upp med en skvätt vatten och lite syltsocker. Här behöver man inte slösa så mycket med sockret tycker jag utan man kan låta mycket av syran vara kvar... Att koka lite bitigt mos tycker jag kan vara gott för att få lite tuggmotstånd


Ingridienser vaniljpannacotta

2 gelatinblad 

5 dl vispgrädde 

2 tsk vaniljsocker 

2 msk strösocker 

Gör såhär:

Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter.

Blanda grädde, vaniljsocker och strösocker och koka upp. Tillsätt gelatinbladen och rör om Låt svalna i kylen i ca 2 timmar, gärna över natt

Vispa upp pannacottan och spritsa ut den på tårtan till ett jämnt mellanlager.