Denna är enkel att göra, ser avancerad ut och går dessutom att förvara i frysen. Len mousse med kaffesmak tillsammans med en brownie blir så otroligt gott. Detta receptet gå också att göra som tårta.
Här har jag toppat med en mjuk chokladtryffel med apelsin med man kan lika gärna använda sig av lite kaffebönor eller någon annan dekoration <3
Självklart kan man ansvända vilka formar man vill
beroende på hur stora man vill ha dem, de jag använde hittar ni här
40 g smör
40 g mörk choklad
50 g socker (drygt 0,5 dl)
1 ägg
1 gelatinblad
150 g karamellchoklad (dulcey eller gold)
55 g vispgrädde (drygt 0,5 dl)
1 tsk vaniljpasta (går att byta mot 2 tsk vaniljsocker)
30 ml espresso (2 msk)
150 g vispgrädde (1,5 dl)
Sätt ugnen på 165 grader varmluft (180 grader vanlig ugn) och ta fram en form med små klotformade formar. Om du inte har det så kan du såklart baka kakan i en hel form och sedan skära ut fyrkanter och stoppa i bakelsen. Då behöver du en form som är ca 15×15 cm.
Smält smöret i en skål över vattenbad.
Tillsätt chokladen och smält den med smöret.
Tag av skålen från värmen och tillsätt sockret.
Tillsätt ägget under omrörning.
Häll smeten i formarna och grädda i ca 6-7 minuter (om du bakar i de små formarna).
När brownin har svalnat, ställ dem i frysen så att de blir genomfrusna innan du tar ut dem ur formarna.
Lägg gelatinet i kallt vatten i minst 10 minuter.
Smält chokladen i en bunke.
Koka upp den lilla delen grädde och vaniljen. Häll i espresson och smält ner gelatinet och häll den över chokladen och rör om till en slät ganache.
Vispa resten av grädden lätt och vänd ner först lite med ganachen och sedan resten.
Fördela moussen i silikonformarna. Ta fram browniebitarna, ploppa ut dem ur silikonformen och tryck ner dem i moussen. Ställ moussen i frysen över natten
Flippa ut formarna och spraya med sammetsspray.
dekorera med kaffebönor om man önskar