Tematårta/Marsipantårta med flädermousse, jordgubbar & vispad vaniljpannacotta 

Denna gången var det katter som stod på lnskelisan när det skulle bakas födelsedagstårta. Min dotter fyller år på sommaren och jag tycker det är kul att hålla sig till säsongens smaker om jag kan så här blev det en syrlig flädermousse med jordgubbar och mild vanilj

Recept på klassisk tårtbotten hittar du här


Flädermousse

0,5 dl koncentrerad flädersaft

2 äggulor

2 dl vispgrädde

0,5 dl strösocker

2 gelatinblad

Gör såhär

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. '

Vispa gulor och socker ljust. Vispa grädden relativt hårt. Det ska bildas mönster i grädden när du vispar men den ska fortfarande gå ihop när du slutar vispa.

Smält gelatinbladen i varm flädersaft. Blanda försiktigt samtliga ingredienser. Kyl moussen i 3 timmar, helst över natt.


Vispad vaniljpannacotta

2 gelatinblad 

5 dl vispgrädde 

2 tsk vaniljsocker 

2 msk strösocker 

Gör såhär:

Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter.

Blanda grädde, vaniljsocker och strösocker och koka upp. Tillsätt gelatinbladen och rör om Låt svalna i kylen i ca 2 timmar, gärna över natt

Vispa upp pannacottan och spritsa ut den på tårtan till ett jämnt mellanlager.