Denna gången var det katter som stod på lnskelisan när det skulle bakas födelsedagstårta. Min dotter fyller år på sommaren och jag tycker det är kul att hålla sig till säsongens smaker om jag kan så här blev det en syrlig flädermousse med jordgubbar och mild vanilj
0,5 dl koncentrerad flädersaft
2 äggulor
2 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
2 gelatinblad
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. '
Vispa gulor och socker ljust. Vispa grädden relativt hårt. Det ska bildas mönster i grädden när du vispar men den ska fortfarande gå ihop när du slutar vispa.
Smält gelatinbladen i varm flädersaft. Blanda försiktigt samtliga ingredienser. Kyl moussen i 3 timmar, helst över natt.
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2 msk strösocker
Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter.
Blanda grädde, vaniljsocker och strösocker och koka upp. Tillsätt gelatinbladen och rör om Låt svalna i kylen i ca 2 timmar, gärna över natt
Vispa upp pannacottan och spritsa ut den på tårtan till ett jämnt mellanlager.