Macarons med vit & mörk chokladtryffel

Det kan vara svårt att få till Macarons men nu tror jag att jag hittat det bästa receptet.


Ingridienser (Macarons)

70 g äggvita (ca 2 st)

30 g strösocker (0,3 dl)

70 g florsocker (drygt 1 dl)

90 g fintmalet mandelmjöl (knappt 2 dl)

90 g florsocker (1,5 dl)


Gör såhär (Macarons)

1. Sätt ugnen på 150 grader, över- och undervärme.

2. Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Blanda vanligt socker med den lilla mängden florsocker (70 g). Häll ner det i äggskummet och vispa i 2 minuter.

3. Sikta 90 g florsocker och mandelmjöl. Vänd ned blandningen i marängen och blanda med slickepott tills marängen börjar bli lite lös.

4. Spritsa ut blandningen på bakplåtspapper ca 3 cm i diameter. Jag har använt mig av en macaronsmall som gör det lättare att få alla i samma storlek. Du kan också rita egna runda ringar med en femkrona eller liknande på ett bakplåtspapper.

Låt dem vila ca 20 minuter och grädda sedan på 150


Ingridienser: Ganasche fyllning 

1,5 dl grädde

25 gram glykos

124 gram choklad (ca 55-60% kakaohalt eller vit choklad)

15 gram smör (rumstempererat)

en nypa flingsalt


Gör såhär: Ganasche fyllning

1. Hacka chokladen och lägg i en bunke.

2. Koka upp grädde och glykos i en kastrull och häll över chokladen. Låt stå i 1-2 minuter och rör sedan om tills all choklad smält.

3. När det svalnat till fingervarmt, mixa i smöret och saltet.

4. Täck med plastfilm och låt stå framme i rumstemperatur över natten.

Sprita gärna på fyllningen eftersom macarons är ganska sköra