Mazarinbotten

Denhär botten är saftig, väldigt god och kan smaksättas på lite olika sätt med kardemumma, mandellikör eller pistage. Den kommer inte blir så mycket tjockare i ugnen men eftersom den blir ganska hög kan man dela den på två och få i ett mellanlager om man vill.

Vill man göra det enkelt för sig kan man bara vispa lite grädde och tillsätta lite färdig citroncurd, jättegott till och bara servera den som en kaka.

Ingridienser

260 g mandelmassa

120 g rumstempererat smör

165 g ägg

30 g  Vetemjöl

1 citron zest

1krm salt

Gör såhär

Sätt ugnen på 175 grader

Riv mandelmassa grovt på rivjärn

Vispa mandelmappan med smöret på lägsta läget med elvispen

Tillsätt äggen, ett i taget

Blanda i vetemjöl, mandelmjöl och zest och annan smaksättning om du har det.

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen tills kakan är gyllene, den ska inte vara lös i mitten men det kan hända att det kommer upp lite smulor när du sticker i kakan och det är helt OK.