Mazarinkaka med disaronno


Har man lite mandelmassa över sen tidigare är denna perfekt att göra. För att få lite syra har jag vinbär i men här kan man välja vilket bär som helst så som hallon, svarta vinbär eller varför inte annanas eller någon annan god frukt

Ingridienser:

ägg

2 msk disaronno eller annan mandellikör eller efter smak

1,5 dl mjölk

3 dl strösocker

25 sötmandlar

3 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

175 g smör


Gör såhär

Sätt ugnen på 150°. Smält smöret, riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, disaronno eller annan mandellikör (mandelarom går också bra) och mjölk i en skål.

Tillsätt riven mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning.

Rör ner smöret och häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Denna kakan blir väldigt mjuk och saftig så ta helst en form där man slipper vända ut kakan.

Tryck ner några bär i smeten 

Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna något.