275g rumstempererat smör
275 g Socker (3dl)
2 tsk vaniljpulver
4 stora ägg, 275 g
4 1/2 dl vetemjöl 275 g
275 g Rabarber eller önskad mängd
Pärlsocker till garnering
Sätt ugnen på 200 grader
vispa samman smör, socker och vaniljsocker med elvisp tills det är ordentligt plandat och är lite fluffigt och krämigt.
Tillsätt under vispning ett ägg i raget och rör tillsist ner vetemjölet. Vetenjölet brukar jag röra i med elvisp på lägsta.
Fördela smeten i en ugnsfast form på ett bakplåtspapper så är det lätt att lyfta upp kakan när den är klar.
Strö över pärlsocker och grädda den mitt i ugnen i 20-25 min. Känn efter så den inte är kladdig med en träpinne. Jag tar hellre ut min kaka för tidigt än att den får gå för länge, då blir den sådär kladdig och god.