Saftig lättbakad rabarberkaka

Jag älskar att baka med det som finns tillgängligt varje säsong. Denna rabarberkakan är en jättegod variant på den klassiska rabarberpajen och går lätt att ha i frysen


Ingridienser:

275g rumstempererat smör

275 g Socker (3dl)

2 tsk vaniljpulver

4 stora ägg, 275 g

4 1/2 dl vetemjöl 275 g

275 g Rabarber eller önskad mängd

Pärlsocker till garnering

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader

vispa samman smör, socker och vaniljsocker med elvisp tills det är ordentligt plandat och är lite fluffigt och krämigt.

Tillsätt under vispning ett ägg i raget och rör tillsist ner vetemjölet. Vetenjölet brukar jag röra i med elvisp på lägsta.

Fördela smeten i en ugnsfast form på ett bakplåtspapper så är det lätt att lyfta upp kakan när den är klar.

Strö över pärlsocker och grädda den mitt i ugnen i 20-25 min. Känn efter så den inte är kladdig med en träpinne. Jag tar hellre ut min kaka för tidigt än att den får gå för länge, då blir den sådär kladdig och god.