Morotsbotten

Denna botten blir kryddig, saftig ,supergod och passar perfekt bara som kaka eller som botten till tårtor. Testa kombinera den med klassisk färskostfrosting med lite citron eller varför inte testa fyllning med konjac eller någon annan god likör.

Morotsbottnar

135 g strösocker (1,5 dl)

90 g neutral olja (1 dl)

2 ägg

120 g vetemjöl (2 dl)

2 tsk kanel

1 tsk bikarbonat

0,5 tsk bakpulver

0,25 tsk salt

150 g fint rivna morötter (1-2 st)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

Klä en form med bakplåtspapper 

Vispa ihop socker, olja och ägg tills det är ordentligt blandat.

Blanda mjöl, kanel, bikarbonat, bakpulver och salt i en annan bunke och vänd sedan ner tillsammans med de våta ingredienserna.

Skala och finriv morötterna och vänd till sist ned dem i smeten.

Fördela 1/3 av smeten i den klädda formen. Grädda i 15-17 minuter.

Låt bottnarna svalna helt. Stick i kakan för att se så den inte är blöt.