Morotskaka med smörkräm vispad med citron & färskost

Denna tårtan är baserad på enkla morotsbottnar som blir så goda och saftiga. Dessa bottnar går lika bra att servera som enkel kaka med någon smörkräm eller färskostfrosting. Jag tycker smörkräm kan bli lite tungt så därför har jag vispat denna med färskost, blir en len och fin koncistens med syrlig smak av citron, passar perfekt till kryddiga bottnar.

I denna tårtan har samma frosting i mellanlager

Recept på morotsbotten hittar du här

Smörkrämsfrosting (en tårta)

150 g rumsvarmt smör

180 g florsocker (3 dl)

1 tsk vaniljpasta (eller 2 tsk vaniljsocker)

zest från 1 citron

1 nypa salt

300 g philadelphiaost


Gör såhär:

Vispa smöret i 2-3 minuter.

Tillsätt florsocker, lime, vanilj och salt och vispa i 1 minut till.

Tillsätt färskosten och vispa tills det går ihop till en jämn kräm.

Till denna tårtan gick det åt mycket frosting men till en vanlig tårta i tre lager bör det räcka med en sats