Detta är ett jättegott alternativ till den klassiska pajen och kan smaksättas med vilka bär som helst egentligen... variera saft från vilka bär du vill med samma mängd... jag har valt havtorn eftersom det passar sensommaren väl <3
200 g digestivekex
75 g smör
450 g philadelphia (rumstempererad)
1 burk sötad kondenserad mjölk
3 ägg
1 dl saft från havtorn
1 tsk vaniljpasta eller 2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 150 grader.
Klä en springform, ca 22 cm, med bakplåtspapper i botten och på sidorna
Koka upp och sila av kärrnorna från knappt en paket frusna havtornsbär eller andra bär
Smält smör, mixa digestivekex och blanda med smöret. Tryck ut i botten på formen.
Blanda philadelphia med kondenserad mjölk, ägg, havtornsjuice och vanilj.
Häll smeten på digestivebotten och baka i mitten av ugnen i ca 40 minuter tills cheesecaken har stelnat
Ta ut och låt svalna helt i kylskåp. Ta ut från kylen någon timme innan servering
Servera med vispad grädde smaksatt med lite vanilj och vaniljglass
<3