New york styled cheesecake möter Sveriges höst med havtorn, vispad grädde och vaniljglass


Detta är ett jättegott alternativ till den klassiska pajen och kan smaksättas med vilka bär som helst egentligen... variera saft från vilka bär du vill med samma mängd... jag har valt havtorn eftersom det passar sensommaren väl <3

Ingridienser

200 g digestivekex

75 g smör

450 g philadelphia (rumstempererad)

1 burk sötad kondenserad mjölk

3 ägg

1 dl saft från havtorn

1 tsk vaniljpasta eller 2 tsk vaniljsocker


Gör såhär

Sätt ugnen på 150 grader.

Klä en springform, ca 22 cm, med bakplåtspapper i botten och på sidorna

Koka upp och sila av kärrnorna från knappt en paket frusna havtornsbär eller andra bär

Smält smör, mixa digestivekex och blanda med smöret. Tryck ut i botten på formen.

Blanda philadelphia med kondenserad mjölk, ägg, havtornsjuice och vanilj.

Häll smeten på digestivebotten och baka i mitten av ugnen i ca 40 minuter tills cheesecaken har stelnat 

Ta ut och låt svalna helt i kylskåp. Ta ut från kylen någon timme innan servering 


Servera med vispad grädde smaksatt med lite vanilj och vaniljglass

<3