Jag tycker sötströ kan bli lite bittert när man värmer det så jag använder nästan alltid det i kalla bakverk. Dessa tryfflarna blir verkligen superkrämiga och är ett supergott alternativ till fikat, som efterrätt eller till helgmyset <3
Häll grädde och choklad i en tjockbottnad kastrull, jag använder mig av mörka chokladknappar men vill man få bort sockret helt kan man välja choklad från sure taste, den är verkligen supergod.
Värm upp detta under omrörning på medelhög- låg värme tills chokladen nästan smält då tar du av kastrullen från plattan och fortsätter röra tills allt smält samman.
Blanda sen ner proteinpulver, börja med 1 dl och blanda samman och sen den sista ½ dl och blanda tills du får en tjock och smidig deg.
Vänd i dina werthers och espresso om du vill ha det.
Ska man rulla bollar kan man tillsätta lite extra protein och låta smeten stå i kylen i ca 20 min. Jag fryser mina i halvkupoler i silikonform, de finns i olika storlekar och fryser över natten då är de lätta att doppa i choklad.
Ta upp kupolerna och limma ihop med lite smält choklad så du får en boll
Doppa bollarna i chokladen och vänd dem i något du gillar te.x nötter, bärpulver eller kolasmulor jag har rullat mina i lingon, hallonpulver och klassisk kakao ... förvara i kylen.