Pepparkaksmuffins med chokladfluff

När jag letar efter muffinsrecept letar jag alltid efter ett som innehåller smör för de är oftast saftigast, detta receptet innehåller dessutom fil vilket gör den extra krämig och god

Dessa gjorde jag tillsammans med min dotter till hennes temadag i skolan och de blev väldigt uppskattade, dessutom är det roligt när man kan baka tillsammans <3

Ingridienser muffins ca 8 st

100 g smör
3 dl vetemjöl
1,5 dl filmjölk
1,5 msk pepparkakskrydda
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2,5 dl farinsocker
2 tsk bakpulver

Ingridienser chokladfluff

5 dl vispgrädde

4 msk oboy


Gör såhär 

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och vispa sedan smör och socker luftigt i en bunke. Tillsätt äggen och rör om. Tillsätt filmjölken, rör om.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och vispa sedan ned dem i bunken med smeten. Rör ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i muffinsformarna (fyll dem till 2/3).
Grädda mitt i ugnen i 13–15 min. 
När muffinsen är helt kalla vispa grädden tillsammans med oboyen och sprits den ovanpå
dekorera med valfria bär, pudra med lite florsocker och dekorera med en pepparkaka
<3