Princesstårta med höstdekor

Detta är egentligen en vanlig princess där jag ville testa lite annan dekor än den traditionella. Tårtan är annars fylld med vispad vaniljpannacotta och hallon på traditionellt sätt


Klassisk tårtbotten hittar du här

Vispad vaniljpannacotta

Ingridienser:

2 gelatinblad 

5 dl vispgrädde 

2 tsk vaniljsocker 

2 msk strösocker 

Gör såhär:

Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter.

Blanda grädde, vaniljsocker och strösocker och koka upp. Tillsätt gelatinbladen och rör om Låt svalna i kylen i ca 2 timmar, gärna över natt

Vispa upp pannacottan och spritsa ut den på tårtan till ett jämnt mellanlager.

Hallonsylt

Du kan förståss köpa färdig hallonsylt men jag gör alltid min egen eftersom jag gillar att lite högre syra i min tårta

Ingridienser:

250 g hallon

Syltsocker efter smak, ju mer socker du tar desto tjockare blir sylten

vaniljsocker 1 krm

Gör såhär

Lägg hallonen i en stor kastrull och tillsätt sockret.

Koka upp hallonen och mosa dem. Koka långsamt ca 10 minuter utan lock och rör då och då samt skumma sylten tills den börjat bli genomskinlig.

Låt svalna, använd den som mellanlag