Detta är egentligen en vanlig princess där jag ville testa lite annan dekor än den traditionella. Tårtan är annars fylld med vispad vaniljpannacotta och hallon på traditionellt sätt
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2 msk strösocker
Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter.
Blanda grädde, vaniljsocker och strösocker och koka upp. Tillsätt gelatinbladen och rör om Låt svalna i kylen i ca 2 timmar, gärna över natt
Vispa upp pannacottan och spritsa ut den på tårtan till ett jämnt mellanlager.
Du kan förståss köpa färdig hallonsylt men jag gör alltid min egen eftersom jag gillar att lite högre syra i min tårta
250 g hallon
Syltsocker efter smak, ju mer socker du tar desto tjockare blir sylten
vaniljsocker 1 krm
Lägg hallonen i en stor kastrull och tillsätt sockret.
Koka upp hallonen och mosa dem. Koka långsamt ca 10 minuter utan lock och rör då och då samt skumma sylten tills den börjat bli genomskinlig.
Låt svalna, använd den som mellanlag