Denna tårtan är mycket enklare än vad den ser ut och är frisk och god i smaken. Framförallt är den rolig att servera med sina 6 olika färger <3
Till denna finns det speciella formar att köpa men det går bra med vanliga form också.
Formarna kan ni köpa här
150 g rumstempererat smör
180 g florsocker (3 dl)
1 citron zest + saft
300 g philadelphiaost
gul pastafärg
Vispa smöret och florsockret i 2–3 minuter tills det blir krämigt. Häll ner philadelphia och vispa igen. Tillsätt citronzest och citronsaft medan du fortfarande vispar.
12 ägg
12 dl strösocker
12 dl vetemjöl
9 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
1,5 dl vatten, varmt
pastafärg (lila, blå, grön, gul, orange och röd)
smör, till formarna
ströbröd, till formarna
Sätt ugnen på 230 grader.
Socker och ägg vispas.
Sikta och blanda vetemjöl och bakpulver. Vänd ner torrvarorna i äggvispet. Rör i mjölk och vatten.
Dela smeten i 6 skålar. Färga lila, blå, grön, gul, orange och röd. Vänd försiktigt i färgen så smeten behåller luftigheten. Häll smeten i smorda och bröade formar. Fyll formarna till 2/3 ungefär.
Grädda formarna mitt i ugnen, ca 5-8 minuter. Låt bottnarna svalna.
Skär rent bottnarna så att de blir jämna och så att den bruna kanten som blir av bakningen försvinner