Regnbågstårta med citronfyllning på färskost

Denna tårtan är mycket enklare än vad den ser ut och är frisk och god i smaken. Framförallt är den rolig att servera med sina 6 olika färger <3

Till denna finns det speciella formar att köpa men det går bra med vanliga form också. 

Formarna kan ni köpa här 


Citronfyllning

150 g rumstempererat smör

180 g florsocker (3 dl)

1 citron zest + saft

300 g philadelphiaost

gul pastafärg


Gör såhär

Vispa smöret och florsockret i 2–3 minuter tills det blir krämigt. Häll ner philadelphia och vispa igen. Tillsätt citronzest och citronsaft  medan du fortfarande vispar. 

Regnbågsbottnar

12 ägg

12 dl strösocker

12 dl vetemjöl

9 tsk bakpulver

1,5 dl mjölk

1,5 dl vatten, varmt

pastafärg (lila, blå, grön, gul, orange och röd)

smör, till formarna

ströbröd, till formarna


Gör såhär

Sätt ugnen på 230 grader.

Socker och ägg vispas.

Sikta och blanda vetemjöl och bakpulver. Vänd ner torrvarorna i äggvispet. Rör i mjölk och vatten.

Dela smeten i 6 skålar. Färga lila, blå, grön, gul, orange och röd. Vänd försiktigt i färgen så smeten behåller luftigheten. Häll smeten i smorda och bröade formar. Fyll formarna till 2/3 ungefär.

Grädda formarna mitt i ugnen, ca 5-8 minuter. Låt bottnarna svalna.

Skär rent bottnarna så att de blir jämna och så att den bruna kanten som blir av bakningen försvinner