Frostiga proteinbollar med cappuccinosmak

Ibland kan det vara gott att varva det söta skafferiet med något mindre sött, dessa blir som små snöbollar och har en precis lagom smak av cappuccino och passar utmärkt som alternativ till kaffekakan om man vill ha något till fika. 

Energi per 100g:  70 kcal, Protein: 4,1g, Kolhydrater: 8,2g, Fett: 3,3g



Ingridienser

1 dl kasein cappuccino från Tyngre

1 dl havremjölk (eller vanlig)

1 3/4 dl havregryn

1/2 dl espresso alt. starkt kaffe

20 g hasselnötsmjöl

1 tsk sötströ (kan uteslutas)

1 tsk vaniljpasta (kan  bytas mot vaniljsocker)


Gör såhär

Vispa espresso, mjölk och kassein

Tillsätt havregryn, hasselnötsmjöl och vanilj

Ställ in i kylen i 30 min och fukta fingrarna något så är de lättare att rulla

Förvara i kylen eller ät direkt :-)

<3