2 dl fet creme fraiche
2 dl socker
1,5 dl kokosflingor
2 dl vispgrädde
Blanda creme fraiche och socker, vispa ett tag tills det tjocknar och liknar vispad grädde.
Rör ner kokosflingorna och blanda väl, plasta in bunken eller sätt på ett lock och ställ i kylen över natten.
Den ska helst stå över natten för att kokossmaken ska komma fram ordentligt. Men det går bra att göra den samma dag också.
Dagen efter vispar du grädden ganska hårt och vänder ner i kokosblandningen.
2.5 dl vispgrädde
2 st ägg
0.75 dl socker
1 st burk krossad ananas ca 400 g
saft av 1 citron
5 st gelatinblad blötlagda i kallt vatten
Dela gulor och vitor. Vispa gulor och socker pösigt. Vispa vitor och grädde var för sig.
Blanda ner ananaskross och citronsaft i äggulesmeten. Smält det urkramade gelatinet på svag värme. Rör ner detta i smeten.
Blanda först ner grädde och sist försiktigt vitorna i äggsmeten
Låt stå i kylen i mionst 3 timmar, helst över natt
4 dl vispgrädde
4 st medelstora bananer (eller 3st stora)
6-7 msk marsanpulver (t.ex Ekströms eller Blå band)
ca 1 tsk citronsaft (eller mer, om man vill)
Mosa bananerna, och blanda i marsanpulver och citronsaft. Marsanpulvret gör så att vätskan från bananerna, stadgar sig, och citronsaften gör att bananmoset inte mörknar.
Vispa grädden, och vänd ner den i bananmoset