Varje år får barnen önska tema på tårtorna, sen bakar jag. Detta året var det flygplan som stod som högsta önskan <3 Självklart väljer man smaskig banankräm med jordgubbskomott och skivade färska jordgubbar.
4 dl vispgrädde
4 st medelstora bananer (eller 3st stora)
6-7 msk marsanpulver (t.ex Ekströms eller Blå band)
ca 1 tsk citronsaft (eller mer, om man vill)
Mosa bananerna, och blanda i marsanpulver och citronsaft. Marsanpulvret gör så att vätskan från bananerna, stadgar sig, och citronsaften gör att bananmoset inte mörknar.
Vispa grädden, och vänd ner den i bananmoset
Frysta jordgubbar 250 g
en skvätt vatten
Syltsocker önskad mängd
Lägg de frysta jordgubbarna i en gryta
Koka upp under lock i ca 10 min och mosa jordgubbarna men behåll gärna lite bitar
tillsätt socker ooch koka upp, låt svalna innan du lägger den i tårtan