Tematårta/Marsipantårta med jordgubbar och banan

Varje år får barnen önska tema på tårtorna, sen bakar jag. Detta året var det flygplan som stod som högsta önskan <3 Självklart väljer man smaskig banankräm med jordgubbskomott och skivade färska jordgubbar.

Recept på klassisk tårtbotten här

Banankräm

4 dl vispgrädde

4 st medelstora bananer (eller 3st stora)

6-7 msk marsanpulver (t.ex Ekströms eller Blå band)

ca 1 tsk citronsaft (eller mer, om man vill)


Gör såhär

Mosa bananerna, och blanda i marsanpulver och citronsaft. Marsanpulvret gör så att vätskan från bananerna, stadgar sig, och citronsaften gör att bananmoset inte mörknar.
Vispa grädden, och vänd ner den i bananmoset

Jordgubbssylt

Frysta jordgubbar 250 g

en skvätt vatten

Syltsocker önskad mängd


Gör såhär

Lägg de frysta jordgubbarna i en gryta

Koka upp under lock i ca 10 min och mosa jordgubbarna men behåll gärna lite bitar

tillsätt socker ooch koka upp, låt svalna innan du lägger den i tårtan