Tårtbottnar

Den botten man väljer sätter väldigt mycket prägel på tårtan med konsistens och smak. Här hittar du de jag gillar bäst och arbetar mest med. Jag tycker dessa är jättegoda, kan användas i tårta eller varför inte bara som en kaka.

Några snabba tips innan du börjar baka 

Öppna aldrig luckan innan minst halva tiden har gått, då blir botten platt och tappar höjd

Känn med provsticka så den inte är kladdig inuti

Skär alltid tårtbotten kall för att få jämna lager, gärna med tårtskärare

Vispa smeten länge tills den blir ordentligt fluffig.



Klassisk tårtbotten

Klassisk tårtbotten - (Passar bra till lättare fyllningar som sylt, vanilj och gräddfyllningar)

Chokladbotten

Chokladbotten - Gott till det mesta men föredrar hallon eller choklad med Oreos 

Citron Vallmobotten

Vallmobotten - Perfekt om man vill få in lite textur och krisp om man tex håller sig till en och samma fyllning men ändå vill att det händer något.

Hasselnötsbotten

Hasselnötsbotten - (Bra till bl.a moussetårtor)

Marängnötbotten

Marrängnötbotten - en klassiker till smörkräm men tycker denna är jättegod även till kolafyllningar eller mousse.

Mazarinbotten

Mazarinbotten - Funkar till vilken fyllning som helst egentligen men gillar att kombinera den med syrliga fyllningar som vinbär, hallon eller varför inte ananas

Morotsbotten

Morotsbotten- är jättegott att servera som kaka med någon syrlig färskostfrosting eller marräng med lite citron. 

Browniebotten

Browniebotten - Jättegod att servera som den är eller med mågon syrlig fyllning eller topping som hallon eller också med en krämig salt karamell