Vallmobotten

Denna botten är härligt saftig och syrlig och passar perfekt när man vill ha en botten där det händre nåt i varje tugga. Funkar jättebra om man vill fylla med en och samma fyllning., en spännande kaka som även blir uppskattad bara som den är

Ingridienser (blir 4 lite tunnare bottnar):

100 g smör rumstempererat

230 g vetemjöl (knappt 4 dl)

225 g strösocker (2,5 dl)

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljpulver

2 dl mjölk

2 ägg

1 citron (rivet skal + saft)

3 msk vallmo


Gör såhär

Lägg smör, vetemjöl, socker, bakpulver, vanilj och hälften av mjölken i bunken och rör om med elvispen på lägsta tills du har som en smuldeg.

Tillsätt äggen och resten av mjölken och rör snabbt ihop till en smet. Vänd ner citronsaften, zesten och vallmon och fördela smeten i två formar, 16 cm i diameter, funkar även med 23 cm.

Grädda på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) i ca 25 minuter tills en sticka kommer ut torr.

Låt bottnarna svalna helt och dela dem sedan på mitten så att du får 4 bottnar.